Novi Sad
06.01.2012.
13:07 > 12:15
Novosadski trgovci poštuju Uredbu o ograničavanju marže na osnovne životne namirnice, proizilazi iz dosadašnje kontrole inspekcije.
  • asdf jklč

    07.01.2012 22:48
    bruka
    Ovo je samo jedna od mera kojom se ugnjetavaju mali privatnici...A Petrovic veli sad ce biti prava trzisna utakmica :)
    Zamazuju oci narodu, pred izbore...a ustvari haos prave.
    Sve vise ljudi bezi iz ove j... drzave a oni i dalje nezajazljivo i halapljivo trpaju u svoje dzepove. N E V E R O V A T N O !!!
  • AleksandarVojvodjanin

    07.01.2012 00:00
    Čivijaš
    Šta Šabačka čivija začivija,to hiljadu njih neće moći rasčivijati.....
    Teško nama svima,pa i njima ako ovde uskoro ne počne stvarno da deluje konkurencija...
  • 06.01.2012 18:18
    @Putar2
    Ili možda iz Belgije?
  • pero

    06.01.2012 18:13
    bravo petrovicu
    ministre
    otvori privatnu mesaru i radi sa 10 posto marze Plati zakup,informatiku,cistocu,vodu struju sto trose komore,taksu doprinose,platu i ostalo pa vidi koliko ce ti ostati i od toga odbijes kalo na meso od 1.8-2 posto .E da i das 1 posto banki za predaju pazara i nema dosta.
    Privatnici ne primaju subvencije i budzeta a veliki ce se pokriti iz druge robe a specijalizovane radnje mogu kljuc u brave i na biro.
    i tvoje je dogorelo a i ovaj ekonomista koji moze raditi sa 0.5 posto ne znam koga je sisao tatu ili mamu .
  • Putar2

    06.01.2012 16:53
    Pred izbore ce svasta jos biti.
    Dr gledam flajer kod kolege iz Beca sve jeftinije nego kod nas voce povrce kolike su tamo plate a kolike kod nas i o cemu pricaju kad sve drzi Miskovic i ostali tajkuni sta zezaju narod sad kao marze pred izbore malo ce da smanje pa ce posle po starom fali tu da dodje neko kao ovi iz austrije pa kad im radna snaga bude jos jeftinija jedno 7 puta jer plata prosek kod nas je 30000 a i manje a koliko je tamo u marketima i isplatilo bi ima se al ne daju ovi nasi da udju SAD CE IZBORI A ONDA I OBECANJA KULE I GRADOVI SECER I BRASNO ULJE IZ REZERVI KOME ISTICE ROK ZA MESEC DANA PA ONDA NA SVA ZVONA POJEFTINILO OVO PA ONO ZA PO 10 DIN SAMO DA NE PROPADNE
  • 06.01.2012 15:06
    A zašto bi opstajalo 6000 porodičnih marketa? Svi bi ili da preprodaju, ili da šišaju (ovce), a građani to lepo plaćaju. Uzmite lepo pa proizvodite nešto.
  • @O Tempora

    06.01.2012 14:50
    Tržište ???
    Ovde ne važe tržišni uslovi. Konkurencije nema ni u jednoj delatnosti. Svi osnivaju nekakva "udruženja" kojima je osnovni cilj dogovor o cenama. Država umesto da zabranjuje rad takvih, još ih i podstiče, te od konkurencije nema ni traga. Pa imamo i 34 banke u srbiji, i udruženje banaka, a guverner(kontrolor) ih još podstiče da se dogovore oko visine kamata.
  • o tempora

    06.01.2012 13:43
    o mores
    Ogranicavanje marzi je najbolja dobrodoslica u severnokorejski trzisni model poslovanja. Trgovcima dragi ministre ne treba ogranicavati marze nego uvesti konkurenciju pa ce ih ona najbolje regulisati na pravi nivo. To vama naravno ne pada na pamet posto su vam tajkuni mnogo bitniji od gradjana a u ovim diletantskim lupinzima stradace samo primarni poljoprivredni proizvodjaci cije unistenje i otimanje zemljista vama i jeste cilj.
  • sale novosadjanin

    06.01.2012 13:35
    smisljena prevara
    da se jos vise novca slije u dzepove tajkuna!
    sta je sa rabatima koje daju proizvodjaci?
    kada dobije rabat 30-35 % za avansnu uplatu-marza im i ne treba!!!!
    rabat se daje na kolicinu i porodicni marketi ne mogu da opstanu!
    ako hocete fer utakmicu-dajte iste uslove !
    male trgovine i ovako zive od hleba,mleka,cigara,novina...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna